تامپون وسیله‌ایست با کاربردی همانند نوار بهداشتی که در در ایام عادت ماهانه توسط خانم‌ها استفاده می‌شود. تامپون بر خلاف نوار بهداشتی که بیرون از فرج قرار می‌گیرد، در داخل مهبل فرو می‌رود و با جذب خون مانع بیرون آمدن آن از بدن می‌شود. جنس آن معمولاً از پنبه است و با استفاده از یک فروکننده در داخل مهبل قرار داده می‌شود. در انتهای آن نخی وجود دارد که برای بیرون کشیدن آن استفاده می‌شود. تامپون انگشتی گونه‌ای تامپون است که بدون فروکننده فروخته می‌شود و با دست در محل خود قرار می‌گیرد.
تامپون با فروکننده و نخ انتهای آن در سال ۱۹۲۹ اختراع و در سال ۱۹۳۱ توسط دکتر ارل هاس (به انگلیسی: Earle Haas)ثبت شد. تامپون‌هایی بر اساس طرح دکتر ارل هاس ساخته شدند در سال ۱۹۳۶ مورد استفاده قرار گرفتند.

تامپون‌ها با درجات جذب خون متفاوتی در بازار موجود هستند:

 

ضعیف: ۶ گرم یا کمتر
معمولی: ۶ تا ۹ گرم
خوب: ۹ تا ۱۲ گرم
خیلی خوب: ۱۲ تا ۱۵ گرم
عالی: ۱۵ تا ۱۸ گرم

شما بايد تامپون‌هائى با قدرت جذب کم مثل پِلِى تکسِ اِسلندر-رگولار (Playtex Slender-Regular)، يا رگولار (Regular)، يا تامپاکس جونيور (Tampax Junior)، اِسلندر- رگولار (Slender-Regular)، يا آُريجينال-رگولار (Original-Regular)، را انتخاب کنيد. تامپون‌‌ها را بايد هر ۴ تا ۶ ساعت یکبار عوض کنید و بطور متناوب از تامپون و نوار بهداشتى استفاده کنید.

امپون را باید چند وقت یکبار عوض کرد؟
هرگز تامپون را دیرتر از 8 ساعت تعویض نکنید. اگر فکر می کنید که لازم است که تامپون را زودتر از 4 ساعت تعویض نمایید احتمالا باید از تامپونی با قدرت جذب بالاتر استفاده کنید. از طرف دیگر اگر تامپون را بعد از 8 ساعت تعویض نمودید ولی متوجه شدید که تامپون هنوز اشباع نشده و الیاف سفید همچنان نمایان است می توانید از تامپونی با قدرت جذب پایین تر استفاده کنید. تعویض زود به زود تامپون باعث اختلال در توانایی جذب تامپون می شود، چون تامپون برای افزایش حجم و جذب بیشتربه کمی رطوبت احتیاج دارد ودر صورت تعویض سریع فرصت مرطوب شدن نمی یابد.

آیا استفاده از تامپون باعث پارگی پرده ی بکارت می‌شود؟

در سایت‌ها و مطالب خارجی گفته شده است که استفاده از تامپون باعث پارگی پرده بکارت نمی‌شود. برخی از پرده‌های بکارت سوراخ بزرگی دارند که به راحتی باعث عبور تامپون می‌شوند اما سوراخ برخی نیز کوچک است. به هر حال احتیاط می‌گوید که چنانچه در جامعه‌ای مثل ایران زندگی می‌کنید که پرده بکارت اهمیت اخلاقی و حقوقی دارد، بهتر است قبل از ازدواج از تامپون استفاده نکنید. اما چنانچه اصرار به استفاده از تامپون را دارید به یک پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید تا با بررسی سوراخ پرده بکارت به شما بگوید که آیا می‌توانید از تامپون استفاده کنید یا خیر.

حمله سمی در اثر استفاده از تامپون

شواهد نشان می‌دهد، تامپون‌ها با نشانگان حمله سمی (Toxic Shock Syndrome – TSS) در ارتباط هستند که به ندرت با عفونت‌های باکتریایی اتفاق می‌افتد. عواملی که باعث افزایش خطر حمله سمی می‌شوند شامل استفاده مداوم یا طولانی از تامپون‌ها (به ویژه انواع فوق جاذب) در دوره‌های قاعدگی است. وقتی که تامپون بطور طولانی در واژن قرار گیرد، احتمال مهاجم شدن باکتری‌هائی که قبلا بی آزار بودنده اند وجود دارد که مهمترین آنها استافیلوکوک اورئوس است.

راه‌های پیشگیری از حمله سمی

حتما قبل از شروع به استفاده دستهایتان را بشوئید، تامپون‌ها را مرتب (هر 6-4 ساعت) عوض کنید و در شب نوارهای بهداشتی را جایگزین آنها کنید
تامپون متناسب با حجم خونریزی خود انتخاب کنید. اگرحجم خونریزی کمی دارید از تامپون‌های کوچک استفاده کنید. TSSمعمولا در تامپون‌های بزرگ ایجاد می‌شود.
از تامپون‌های فوق جاذب استفاده نکنید، از انواع نخی استفاده کنید
اگر دچار عفونت پوستی به ویژه نزدیک آلت تناسلی هستید از تامپون استفاده نکنید
برای زخم‌های عفونی فوراً از پزشک کمک بخواهید

 

اگر در هنگام استفاده از تامپون یکی از عوارض زیر در شما بروز کرد از ادامه استفاده از آن‌را متوقف کنید:

تب بالا
تهوع و استفراغ
اسهال
از حال رفتن
بثورات جلدى شبیه آفتاب سوختگی (علت این عارضه تولید سم باکتریائى است که اغلب در محیط خاصى که توسط تامپون‌هاى جاذب رطوبت در مهبل ایجاد مى‌شود، پدید مى‌آید.)
آیا تامپون ها نشتی دارند؟
نشت تامپون به چند دلیل ممکن است اتفاق بیافتد:

ظرفیت جذب تامپون کامل شده باشد، به خوبی داخل واژن وارد نشده باشد، ویا شما تامپونی با قدرت جذب متناسب با میزان خونریزی خود انتخاب نکرده باشید. به خاطر داشته باشید که تامپون ها به عنوان در پوش عمل نمی کنند.
بعضی از خانم ها به دلیل فرم واژنشان با نشتی روبه رو می شوند. برای محافظت بیشتر می توان ازپد روزانۀ Always به همراه تامپون استفاده کرد.
آیا لازم است در هر نوبت مراجعه به دستشویی تامپون را تعویض نمود؟
خیر. ادرار از مجرای ادراری خارج می شود و مدفوع از مقعد خارج که هر دو خروجی های متفاوتی دارند. تامپون وارد واژن می شود که ورودی آن بین مجرای ادراری و مقعد قرار دارد. فقط لازم است هنگام اجابت مزاج و یا ادرار نمودن نخ تامپون را از الوده شدن حفظ نمایید. هنگان ادرار کردن آن را به سمت عقب و هنگام اجابت مزاج آن را به سمت جلو بکشید و نگه دارید. همیشه با یاد داشته باشید که خود را از جلو به سمت عقب بشویید و خشک کنید تا از آلودگی واژن به وسیلۀ باکتری های مدفوع جلو گیری کنید. اگر خود تامپون، و نه نخ آن، از ادرار اشباع شود بدان معنی است که تامپون درست وارد واژن نشده است. در این حالت آن را خارج نموده و از یک تامپون جدید استفاده نمایید.

آیا تامپون ها مانند در پوشی جلوی خونریزی را می گیرند؟
تامپون ها مایعات ناشی از قاعدگی را در داخل واژن جذب می نمایند. تامپون ها نمی توانند جلوی جریان قاعدگی را بگیرند حتی اگر هنوز کاملا اشباع نشده باشند. به محض اینکه تامپون اشباع شود شروع به نشت کردن می کند.

اگر تامپون گیر کرد چه باید کرد؟
تامپون به جایی گیر نمی کند اگر احساس می کنید تامپون به سختی خارج می شود، چند راه حل دارد: ابتدا سعی کنید آرام باشید ممکن است مضطرب باشید و عضلات خود را منقبض کرده باشید. دوم اینکه ممکن است لازم باشد تامپون را برای مدت بیشتری در داخل واژن نگه دارید تا میزان کافی از مایعات قاعدگی را به خود جذب نموده و نرم شود. و سوم اینکه ممکن است برای خارج نمودن تامپون خیلی زود باشد، گرچه به یاد داشته باشید که هیچگاه تامپون را دیرتر از 8 ساعت تعویض ننمایید.

روش استفاده از تامپون

دست هایتان را با آب و صابون شسته و خشک کنید. لایه پلاستیک تامپون را بردارید. اگر تامپون از دست شما بر روی زمین افتاده هرگز از آن استفاده نکنید و یک دانه دیگر را از پلاستیک خارج کنید و آماده استفاده کنید.

در وضعیت راحتی قرار بگیرید، نسشتن، ‌ایستادن دراز کشیدن یا هر وضعیتی دیگری که باعث احساس رضایت شما می‌شود. تامپون به حالتی درست شده است که ابتدای آن نازک و درون لوله بزرگ تر قرار گرفته است. شما باید وسط قسمت نازک را با انگشت بگیرید. در ادامه مطمئن باشید که نخ تامپون وجود داشته باشد.

با انگشت‌های دست دیگر لب‌های واژن را باز کنید و تامپون را در سوراخ بکارت بگذارید.

به آرامی تامپون را فشار دهید تا از سوراخ بکارت وارد واژن شود. وقتی انگشتی که تامپون را به داخل واژن شما وارد می‌کند به بدن و اپلایکاتور (یا همان ابزار وارد کننده) رسید و یا وقتی لوله بزرگتر وارد شد، داخل کردن را متوقف کنید

وقتی ابزار وارد کننده (اپلایکاتور) یا لوله بزرگتر وارد واژن شد از انگشت سبابه برای فشار دادن لوله داخلی به لوله خارجی استفاده کنید.
وقتی لوله داخلی وارد شد، از شست و انگشت وسطی خود برای خارج کردن اپلیکاتور استفاده کنید. مطمئن باشید که نخ تامپون خارج از واژن وجود داشته باشد. این نخ برای این است وقتی که قصد خارج کردن آن را دارید با کشیدن نخ تمام تامپون خارج شود.
ا

گر تامپون به درستی وارد شود، شما اصلا آن را حس نخواهید کرد. اگر احساس ناراحتی می‌کنید احتمالا آن را به درستی وارد نکرده‌اید. اگر اینطور است آن را خارج کرده و از توع تازه‌ای استفاده کنید. مطمئنا در دفعات بعدی تجربه بیشتری کسب خواهید کرد.

 محصولاتی که نی نی سلامت پیشنهاد می دهد؛
1)
تامپون بهداشتی تامپکس Tampax

لینک محصول: http://yon.ir/17Z1
2) 

 
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *